Cirkulationsbiblioteket är Mediotekets bokdepå med skönlitteratur för barn och unga. Cirkulationsbiblioteket är ett komplement till skolbiblioteket. Det innebär att skolan kan satsa på skolbibliotekets bestånd utan att behöva lägga stora summor på egna klassuppsättningar. Denna resurs för Stockholms kommunala skolor bekostas av Utbildningsförvaltningens grundskoleavdelning. När vi väljer och köper in böcker gör vi det med stöd i vårt policydokument.

Här kan du läsa om vad vi går efter både när det gäller inköp och gallring:

nya cirkbloggen 2.JPG
Cirkbloggen, klicka på bilden för att länkas vidare dit.

Hur går det då till att låna?

Vi rekommenderar lärarna att själva stå som låntagare, och därmed ansvariga. Vill man beställa böcker kan man antingen fylla i vårt beställningsformulär eller ringa till vår litteraturrådgivning.
Vi har telefonnummer 08 508 33 956 och det går att ringa på dessa tider:
måndag - tisdag: 14.00-16.30
onsdag - torsdag: 9.00-12.00

Vi som arbetar på Cirkulationsbiblioteket heter Ingalill, Clarisa, Kia, Sebastian, Catharina, Christina och Despina.

Vad ska vi läsa?

Sök i vår katalog som finns på hemsidan. Ser det krångligt ut kan du också leta böcker i Cirkbloggen.
Cirkulationsbiblioteket har talbokstillstånd och kan ladda ner de av våra titlar som finns inlästa.


Transport

Böckerna som beställts packas i våra lådor och skickas med turbilar till skolorna. Böckerna kommer till skolan vanligtvis inom en vecka. Lådorna ställs på en bestämd plats på skolan, ofta vid expeditionen. När böcker ska lämnas tillbaka ska lådorna ställas på samma plats och etiketten ska vara vänd så att det står Cirkulationsbiblioteket Medioteket Trekantsvägen 3 som adress.

Låneregler

Observera våra nya låneregler! Försök hålla lånetiden, ring eller mejla om ni behöver ha böckerna längre tid eller om något är oklart.

Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram.